Migdolų sėklų aliejus

6.0012.00

Aliejus spaudžiamas iš saldžiųjų migdolų branduolių. Jis yra švelnios konsistencijos, paprastai šviesiai gelsvos spalvos arba visiškai bespalvis ir beveik bekvapis, retkarčiais skleidžiantis vos užuodžiamą salstelėjusį riešutų aromatą. Migdolų aliejus šiandien nepaprastai vertinamas dėl savo cheminės sudėties. Jame gausu taip žmogaus reikalingų, tačiau jo paties organizmo negaminamų mononesočiųjų riebiųjų rūgščių, ypač Omega-9, kurios yra vienos svarbiausių mūsų organizmo statybinių medžiagų. Taip pat jame rasite nemažai vitaminų (A, B1, B6, E ir K). Be to, jo sudėtyje yra sveikatai reikšmingų mikroelementų, sterolių ir baltymų.

Vartojimas: Migdolų riešutų aliejus gali būti naudojamas kaip kosmetikos priemonė bei maistui. Maisto gamyboje jis naudojamas šaltų ir karštų patiekalų gardinimui, kepiniams, desertams, marinatams. Kosmetikoje migdolų riešutų aliejus naudojamas kūno, veido, rankų, plaukų, nagų priežiūrai, masažams.
Laikymo sąlygos: Laikyti kambario temperatūroje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

Panašūs produktai

Pirkinių krepšelis